Monday, June 5, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 5 de juny)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

NOVÈ ANIVERSARI DEL ROCKSOUND!
El Rocksound celebra aquesta setmana els seus 9 anys de vida de la millor manera, amb una gran selecció de concerts de blues rock, country rock, southern rock, hard rock... en definitiva, ROCK! I del bo!
Felicitats a aquesta emblemàtica sala, i que sigui per molts anys!
Dilluns 5, 21h - Tyler Bryant & The Shakedown
Dimecres 7, 21h - Smokey Fingers
Dijous 8, 21h - Gala benèfica Jamie Lynn Buckner
Divendres 9, 22h - Los Brazos
Dissabte 10, 22h - Scott H. Biram
Diumenge 11, 21h - Marc Ford

BLUES A L'SCREAMIN' 50s ROCK AND RHYTHM FESTIVAL!
Aquesta setmana es celebra a Calella una nova edició de l'Screamin', el festival dedicat a la música nord-americana dels anys 50, i el blues fet aquí estarà molt ben representat amb Blas Picón & The Junk Express, Lluís Coloma i la Barcelona Big Blues Band (B4)!
I, a més, tindreu un munt de bons concerts de rockabilly, rock'n'roll, doo woop, rhythm'n'blues... a gaudir!
Dimecres 7, 23.30h - Blas Picón & The Junk Express
Dijous 8, 23.30h - Aisha Khan & Her Rajahs (amb Lluís Coloma i Paola Blueroomess)
Dissabte 10, 22h - Paul Ansell & B4 - Elvis At The Movies
Dissabte 10, 01h - Bobby Wilson & The Big Jamboree

TORNA LA MÚSICA A "LA BOÎTE"!
Segur que molts amants del blues, i de la música negra en general, encara recorden amb nostàlgia una sala mítica de Barcelona on van poder viure grans nits de música en directe... Efectivament, es tracta de La Boîte!
La sala va tancar el 2004, i la bona notícia és que ha tornat a obrir, ara amb el nom de Blue Boîte, i la música en directe també torna a aquest històric local!
Aquest dijous comencen les BlueJazz Tardes, amb una bona sessió de jazz tradicional a càrrec de Two Nipples (Òscar Font i Kike Agulló).
Esperem que aquesta nova etapa tingui una llarga vida, amb molt de blues!
Dijous 8, 20h - Two Nipples a la Blue Boîte (BCN)

ERIC GALES A LA SALA APOLO!
Aquest dijous ens visita per primera vegada l'Eric Gales, un gran guitarrista americà de blues rock elèctric, amb una tècnica prodigiosa!
Molts el comparen amb Joe Bonamasa, i fins i tot amb el mític Stevie Ray Vaughan, i ara ho podeu comprovar en directe vosaltres mateixos, a la Sala Apolo 2!
Si sou socis de la Societat de Blues de Barcelona... teniu un interessant descompte!
Dijous 8, 21h - Eric Gales a la Sala Apolo 2 (BCN)

DANIEL HIGIÉNICO BLUES EXPERIENCE A LA SALA VIVALDI!
El conegut cantautor Daniel Higiénico té un nou projecte... de blues i rock'n'roll!
Es tracta de la Daniel Higiénico Blues Experience, on aquest músic, actor i escriptor s'envolta de grans músics que dominen aquest gènere (David Sam, Neirak, Cobre i Roberto Olori), per oferir-vos una experiència de blues i rock, i tot plegat molt "higiènic"!
La cita és a la Sala Vivaldi.
Dijous 8, 21h - Daniel Higiénico Blues Experience a la Sala Vivaldi (BCN)

TRIPLE CITA AMB CRISTIAN MOYA & TOTA!
Aquesta setmana teniu 3 ocasions de veure en acció Cristian Moya & Tota, i gaudir amb el seu blues acústic del delta... del Rio de la Plata!
Macanudo, pibe!
Dijous 8, 19.30h - Centre Cívic Navas (BCN)
Dijous 8, 23h - La Industrial (Palafrugell)
Dissabte 10,21h - Bar Forum (BCN)

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el maig i el juny en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana els protagonistes són Acoustic Guiri, un col·lectiu de músics ubicats a Barcelona, que us oferiran una sessió de jazz, swing i blues!
Divendres 9, 18h - Acoustic Guiri al MEAM (BCN)

FESTA DEL 10è ANIVERSARI DEL MILANO COCKTAIL BAR!
El Milano Cocktail Bar (BCN) ja porta 10 anys de vida, apostant per la música en directe amb concerts tots els dies de la setmana, i aquest divendres i dissabte ho celebra amb dues grans festes!
En aquests dos dies els protagonistes seran molts dels músics que han passat per la sala, que es reuniran per oferir-vos uns concerts molt especials en forma de jam sessions!
Felicitats, i que sigui per molts anys més!
Divendres 9, 21h
Dissabte 10, 21h

FESTA DE L'ESCOLA DE BLUES: FESTIVAL SIMFÒNIC!
L'Escola de Blues torna a participar aquest any al Festival Simfònic, un festival on hi participen les escoles de música de Catalunya i Balears, i que consisteix en concerts simultanis i gratuïts en diverses ciutats d'aquests dos territoris.
L'escola aprofita l'ocasió per celebrar la seva festa de fi de curs, al Harlem, amb l'actuació dels seus combos i de la Big Band de L'Escola.
Això serà un festival!
Dissabte 10, 18h - Festa Fi de Curs de L'Escola de Blues al Harlem Jazz Club (BCN)

CICLE "BLUES SIN CABLES"!
L'històric Barcelona Pipa Club continua endavant amb el seu cicle "Blues sin cables" que, com el seu nom indica, consisteix en una sèrie de concerts acústics, "sense cables ni micròfons... directament a la teva oïda".
Un cop al mes podeu gaudir d'alguns dels millors duos de blues acústic de casa nostra, i els protagonistes d'aquest mes són Julio Lobos & Robert Revolbert, que us faran gaudir d'una gran sessió de blues "luchado y poco hecho"!
Per gaudir d'aquests concerts no necessitareu cap "endoll"... l'entrada és lliure!

Dissabte 10, 23h - Julio Lobos & Robert Revolbert al Pipa Club (BCN)


BLUES AL YEAH!
El Yeah Indie Club és una sala de Girona, que es defineix com a "alternativa", i ara s'anima a fer un cicle de blues, gràcies a la iniciativa de la Societat de Blues de Girona.
Amb el nom de "Blues al Yeah!", un diumenge al mes (de moment, d'octubre a desembre), podeu gaudir d'un bon concert d'aquest gènere, i els protagonistes d'aquest mes són un gran duo francès, format per l'harmonicista Marko Balland i el guitarrista Nasser Ben Dadoo, que us faran gaudir d'una sessió de blues molt especial!
Diumenge 11, 19h - Marko Balland & Nasser Ben Dadoo al YEAH! (Girona)

__________________________


Dilluns

Dilluns 5, 20.30h - Jam session al Craft Barcelona
Cada dilluns teniu la jam del Craft Barcelona, coordinada per uns autèntics experts en el tema, Tota Blues! Una molt bona manera de començar la setmana, deixant sortir tot el blues que porteu a dins, i deixant entrar la cervesa artesana i els pintxos del Craft!

Dilluns 5, 21h - Chino & The Big Bet al Milano Cocktail Bar
Aquest dilluns, al Milano Cocktail Bar, podeu començar la setmana a ritme de swing'n'blues, amb uns experts en el tema, Chino & The Big Bet!

Dimarts

Dimarts 6, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 6, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 6, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 6, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 7, 21h - Jam session al Bar de l'Ateneu
El Bar de l'Ateneu de Cerdanyola també s'apunta a l'extens circuit de jams de blues, i cada dimecres reunirà la Merchán & Mas Blues Band (Professor Merchán, Agustí Mas i Gastón Aguirre) perquè us acompanyin amb el seu i el vostre blues!

Dimecres 7, 21h - Koko Jean & The Tonics al Milano Cocktail Bar
Aquest dimecres podeu veure en acció Koko Jean & The Tonics! Es tracta d'un quartet de músics espectaculars, que s'han reunit en aquesta banda per oferir-vos una combinació explosiva de soul i blues, com podreu comprovar vosaltres mateixos! La cita és al Milano Cocktail Bar.

Dimecres 7, 21h - Micro obert amb Giunta al Beat Clot
Els dimecres teniu sessió de micro obert al Beat Clot, coordinades per Giunta, perquè deixeu sortir tota la música que porteu a dins! Evidentment, si hi ha en Giunta pel mig, no hi faltarà el blues...
ATENCIÓ: aquesta setmana no hi ha micro obert. La propera, sí.

Dimecres 7, 22.30h - Virginia & The Woolfs al Harlem Jazz Club
Virginia & The Woolfs és una banda de Barcelona, formada per músics de diferents països i especialitzada en el blues i el soul dels anys 50, 60 i 70. Dimecres els podeu veure en acció al Harlem Jazz Club


Dijous


Dijous 8, 19h - Cicle "Black in the UK" a la Biblioteca Vallcarca
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per al maig i el juny un interessant cicle de conferències sobre la infuència de la música negra en la música feta al Regne Unit. Aquest dijous és l'ultim dia del cicle i el tema és "Blues i soul en l'era del Brexit", amb els crítics musicals Manel Celeiro i Eduardo Izquierdo!

Dijous 8, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) passa als dijous la seva jam session setmanal, dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola. Aquest dijous última jam de la temporada.

Dijous 8, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"!

Dijous 8, 21h - Erwyn Seerutton Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous la visita del trio de l'Erwyn Seerutton, que us farà gaudir d'una gran sessió de gospel i estàndards de jazz!


Dijous 8, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest dijous podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!  


Dijous 8, 21h - Wax & Boogie a l'Hotel Neri
L'Hotel Neri us ha preparat una bona sessió de blues i boogie amb uns experts en el tema, Wax & Boogie!

Dijous 8, 21h - Leo Cayuela al Beat Clot

Amb el títol de "BlueVersos", en Leo Cayuela us oferirà una de versos poètics a ritme de blues, per reflexionar sobre la llibertat i l'esclavitud. La cita és al Beat Clot (BCN).

Dijous 8, 21h - Blas Picón & The Junk Express al Centre Cívic Can Deu

El Centre Cívic Can Deu (BCN) serà l'estació de sortida del Blas Picón & The Junk Express, que us portarà a tota velocitat pels camins del blues "pur i dur"!

Dijous 8, 21h - Atomic Leopards al Barba Rossa
Si voleu gaudir del rockabilly i el rhythm'n'blues mentre gaudiu d'una bona hamburguesa, dijous teniu una cita amb els Atomic Leopards al Barba Rossa (Mataró)!

Dijous 8, 21.30h - Joan Pastor & Jordi López al Jovi
El restaurant Jovi (La Garriga) us ha preparat una bona sessió de rhythm'n'blues i rock'n'roll amb el duo format per Joan Pastor i Jordi López, perquè en gaudiu mentre feu un bon sopar!

Dijous 8, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra!

Divendres   

Divendres 9, 20h - Tandem a El Portal dels Encants
Aquest divendres, a El Portal dels Encants (BCN), podeu veure un dels projectes del gran guitarrista Joan Vinyals, el duo Tandem. Amb la companyia de Jean-paul Dupeyron (un altre bon guitarrista), Vinyals ens ofereix un repertori variat de balades, reggae, rock... i, per suposat, blues!

Divendres 9, 20h - The Crooner a L'Ambigú
L'Ambigú (El Perelló) us ha preparat una bona sessió de blues, rock, swing i altres estils amb The Crooner!

Divendres 9, 21.30h - Tina & Joe a El Buho
Si voleu començar el cap de setmana a ritme de soul i jazz en format acústic, teniu una cita amb Tina & Joe a El Buho (L'Hospitalet de l'Infant)!


Divendres 9, 21.30h - White Boy White al Pub Victoria
En Richard White, un gran bluesman americà establert a Tarragona, us espera aquest diumenge al Pub Victoria (Miami Platja)!

Divendres 9, 22h - Quico Pi de la Serra al Nota79
Aquest divendres, al Nota79 (BCN), podeu veure en acció un dels grans cantautors (i també bluesman) catalans, en Quico Pi de la Serra, que us oferirà cançons del seu últim disc, "Dues Tasses", i també algunes de les cançons emblemàtiques de la seva llarga carrera. Estarà molt ben acompanyat per l'Amadeu Casas i el Joan Pau Cumellas.

Divendres 9, 22h - Tòfol Martínez Blues Band al Clap
La Tòfol Martínez Blues Band continua presentant el seu nou disc, "No panic!", i avui la cita és al Clap (Mataró). A gaudir sense por!   

Divendres 9, 23h - Jam session al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN) us ha preparat una nit de divendres molt intensa de blues-rock, amb la jam coordinada per en Larry Smith!

Divendres 9, 23h - Just For Funk al Harlem
El Harlem Jazz Club us ha preparat una bona sessió de funk i groove amb Just For Funk, una banda formada per músics de diferents països que us faran ballar al ritme de la música negra! 

Divendres 9, 23.30h - Blue Gain a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, us ha preparat un bon concert de blues-rock per al divendres, amb Blue Gain!

Dissabte


Dissabte 10, 17.30h - The Crooner al Tiare Beach Bar
Aquest dissabte, al Tiare Beach Bar (Pineda de Mar), podeu fer una sobretaula musical amb The Crooner! Blues, swing, rock i molt més!


Dissabte 10, 18h - Big Mama & Tota al Pedralbes Centre  
Si voleu gaudir d'una bona sessió de blues acústic, aquest dissabte teniu una cita amb Big Mama & Tota al Pedralbes Centre!

Dissabte 10, 18h - Malacara & Wilson Band al Xiroi Ca La Nuri
Aquest dissabte, al Xiroi Ca La Nuri (BCN), podeu veure en acció Malacara & Wilson Band, que us farà gaudir d'una bona sessió de blues, amb un repertori que va des dels anys 20 als anys 60, i de Nashville a New Orleans!  


Dissabte 10, 19h - Tuesday Blues Project al Parc de les Aigües
Dins de la programació de la Festa Major del Baix Guinardó (BCN), aquest dissabte podeu gaudir de blues en directe al Parc de les Aigües, amb la banda Tuesday Blues Project!

Dissabte 10, 20 i 22h - Alex Zayas Band al Jamboree
Després d'una temporada girant per Canadà i Estats Units, l'Alex Zayas torna a Barcelona i aquest dissabte us espera al Jamboree, per compartir amb vosaltres una bona sessió de funk'n'blues!

Dissabte 10, 20.30h - Chino al Honky Tonk
El Honky Tonk rep dissabte en Chino Swingslide, i ell sol (només acompanyat pel seu dobro), us farà gaudir d'una bona estona de swing'n'blues!


Dissabte 10, 20.30h - Brothers Of Blues a La Barretina
La Barretina (L'Escala) us ha preparat una sessió amb la música dels Blues Brothers, amb els Brothers Of Blues. Shake your tail feather!

Dissabte 10, 22h - The Crooner al Camping Solmar
Aquest dissabte, al Camping Solmar (Blanes), podeu passar la nit amb The Crooner! Blues, swing, rock i molt més!


Dissabte 10, 22.30h - Tòfol Martínez Blues Band a la Nova Jazz Cava
La Tòfol Martínez Blues Band continua presentant el seu nou disc, "No panic!", i avui la cita és a la Nova Jazz Cava (Terrassa). A gaudir sense por!

Dissabte 10, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Si voleu gaudir del blues i el boogie, una molt bona opció és fer una visita a El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona, perquè allà hi podeu veure el concert de Wax & Boogie, una de les formacions amb més glamour i feeling de casa nostra.


Dissabte 10, 23.30h - Atomic Leopards al Bobby's Free
Si voleu passar la nit de dissabte a ritme de rockabilly i rhythm'n'blues, teniu una cita amb els Atomic Leopards al Bobby's Free (BCN). 
 


Dissabte 10, 23.45h - The Saturday Blues Project al Rec On Fire
El Rec On Fire (Igualada) rep dissabte la banda The Saturday Blues Project, que us farà gaudir d'una bona sessió de blues elèctric!

Diumenge 


Diumenge 11, 12h - The Papas & The Bravas a La Ü de Vilaür
La Ü de Vilaür us ha preparat un bon vermut de blues amb una formació especialista en el tema, The Papas & The Bravas! Bon profit!


Diumenge 11, 12h - Zapata & De Swardt Trio a la Societat de Blues de Rubí
La Societat de Blues de Rubí presenta diumenge la propera edició del seu festival, amb una paella popular a ritme de blues, amb Zatapa & De Swardt Trio! 

Diumenge 11, 12h - The Crooner a La Gàbia
La Gàbia (Calella), us ha preparat un vermut a ritme de blues, swing i rock amb The Crooner. Bon profit! 


Diumenge 11, 12.30h - A Contra Blues al Celler Modernista
Els A Contra Blues us esperen aquest diumenge al Celler Modernista de Sant Cugat, per compartir un vermut a ritme de blues... i molt més!
 

Diumenge 11, 13h - The Chain Smokers a Lo Xiringuito
Lo Xiringuito, un petit gran local de Mollerussa, us ha preparat un vermut de blues i soul, i altres estils de música negra, amb una interessant formació, The Chain Smokers!

Diumenge 11, 13h - Txus Blues & Jose Bluefingers a la Plaça de l'Ajuntament
Aquest cap de setmana es celebra la 2a Fira Cerdanyola Comerç i, entre les diverses activitats programades, us espera una bona sessió de riure'n'blues amb els reis d'aquest gènere, Txus Blues & Jose Bluefingers! La cita és a la Plaça de l'Ajuntament.


Diumenge 11, 13h - Atomic Leopards al Craft Barcelona
El Craft Barcelona us ha preparat un "beermut" a ritme de rockabilly i rhytm'n'blues, amb els Atomic Leopards! Bon profit!

Diumenge 11, 17.30h - The Crooner al Xiringuito Hidalgo
Aquest diumenge, al Xiringuito Hidalgo (Pineda de Mar), podeu fer una sobretaula musical amb The Crooner! Blues, swing, rock i molt més!


Diumenge 11, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…


Diumenge 11, 19.30h - Blues a les alçades al Te Aroha
Si voleu acabar la setmana ballant blues, aquest diumenge teniu una festa "clandestina" al Te Aroha (BCN), amb la música en directe de la Te Aroha Blues Band!


Diumenge 11, 20.30h - Jam session al Sunset Jazz Club
El Sunset Jazz Club (Girona) us ofereix el segon diumenge de cada mes una bona jam de blues, soul i funk coordinada per la Banda de la Impremta. A gaudir!

Diumenge 11, 20.30h - Tina & Joe al Honky Tonk
Si voleu acabar la setmana a ritme de soul i jazz en format acústic, teniu una cita amb Tina & Joe al Honky Tonk! 


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment