Monday, May 8, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 8 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

EARL THOMAS AL JAMBOREE!
Aquest dimecres, al Jamboree, podeu veure en acció un gran cantant americà de soul i blues, l'Earl Thomas!
Els seus referents són mites com Etta James, Solomon Burke i Otis Redding, porta 14 discos editats, i ara en presenta l'últim titulat "Crow".
A gaudir del seu intens directe!
Dimecres 10, 21h - Earl Thomas al Jamboree (BCN)

AYNSLEY LISTER AL ROCKSOUND!
Aquesta setmana podeu descobrir un gran guitarrista de blues-rock, el britànic Aynsley Lister!
En la línia d'altres guitarristes contemporanis com John Mayer, en Lister ja porta un munt de discos venuts i moltes gires, amb un reconeixement general de crítica i públic.
Actualment està presentant el seu últim disc, "Eyes Wide Open", i aquest dimecres teniu l'oportunitat de comprovar com sona en directe al Rocksound!  
Dimecres 10, 21h - Aynsley Lister al Rocksound (BCN)

MARCUS LOVDAL & BIG MAMA A BARCELONA!
Aquest setmana ens torna a visitar un gran guitarrista noruec, Marcus Lovdal!
Malgrat la seva joventut, en Marcus ja ocupa un lloc destacat entre els bluesmen del seu país, i ara teniu l'ocasió de veure'l en acció a Barcelona ben acompanyat per la Big Mama, i en alguns dels concerts amb tota la banda de la Montse.
A gaudir amb el blues que ve del nord!
Dijous 11, 21h - Milano Cocktail Bar
Divendres 12, 21h - Milano Cocktail Bar
Diumenge 14, 21h - Presentació festival Drag The Blues a l'Estació de França

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el maig i el juny en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana les protagonistes són les components de C'est Si Bon. Aquesta formació està encapçalada per 3 veus femenines que us transportaran a l'època daurada del jazz i el swing!
Divendres 12, 18h - C'est Si Bon al MEAM (BCN)

III FESTIVAL DE BLUES DE SANT BOI!
Aquest divendres, a Les Muses de Casablanca, teniu l'últim concert del III Festival de Blues de Sant Boi, amb programa doble!

Primer teniu una conferència-concert sobre les dames del blues, a càrrec del periodista Manuel López Poy i la pianista Míriam Aparicio, i després teniu un concert d'homenatge al mític Howlin' Wolf, amb Los Tres Cerditos Cantan al Lobo (Alan Bike, MA Lonesome, Daniel Nunes!
Divendres 12, 
20.30h - Conferència-concert amb Manuel López Poy i Míriam Aparicio
22.00h - Concert amb Los Tres Cerditos Cantan al Lobo

DOBLE PRESENTACIÓ DEL NOU DISC DE LA BIG MAMA!
Aquest dissabte teniu una doble oportunitat per comprovar com sona en directe el nou disc de la Big Mama, "Seed Of Love"!
Deixeu que la llavor del blues creixi a dins vostre!
Dissabte 13,
12.30h - La Sedeta (BCN)
22.30h - Nova Jazz Cava (Terrassa)

DOBLE TRIPLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS!
Aquesta setmana The Blues Prisoners tornen a fer el doblet de sortides del seu "zulo", i les concentraran en un mateix dia (dissabte).
Primer aniran al Centre Comercial Sorli Emocions de Vilassar de Dalt, per compartir el seu blues presidiari amb el personal, i després aniran a sopar a l'Angelo's de Terrassa (un cop allà, segurament també tocaran una estona).
Si coincidiu amb ells aquest dissabte aneu amb compte, us poden robar... el cor amb el seu blues!
Dissabte 13, 
14.30h - Garage Beer Co (BCN) Sortida sorpresa d'última hora!
18.00h - Sorli Emocions (Vilassar de Dalt)
22.00h - Angelo's (Terrassa)

PÍCNIC DE BLUES A NOU BARRIS!
Aquesta setmana, al Parc Central de Nou Barris, es celebra la desena edició del Pícnic de Blues que organitza Capibola Blues, una ocasió perfecta per gaudir de la música a l'aire lliure i en família!
L'Escola de Blues també col·labora en aquesta edició tan especial, i dues de les bandes que podreu veure al pícnic han sortit de l'escola, La Big Band i Simews Shocks. Completa el cartell l'Enma Fernández Band, la formació que encapçala aquest gran pianista!
Prepareu la carmanyola... i a gaudir!
Diumenge 14, 17.30h - La Big Band de l'Escola + Simews Shocks + Enma Fernández Band al Parc Central de Nou Barris (BCN)

BLUES AL YEAH!
El Yeah Indie Club és una sala de Girona, que es defineix com a "alternativa", i ara s'anima a fer un cicle de blues, gràcies a la iniciativa de la Societat de Blues de Girona.
Amb el nom de "Blues al Yeah!", un diumenge al mes podeu gaudir d'un bon concert d'aquest gènere, i els protagonistes d'aquest mes són Waltrapa & The Cashmakers, un bon trio que us farà gaudir del blues de Texas!
Diumenge 14, 19h - Waltrapa & The Cashmakers al YEAH! (Girona)

__________________________


Dilluns

Dilluns 8, 20.30h - Jam session al Craft Barcelona
Cada dilluns teniu la jam del Craft Barcelona, coordinada per uns autèntics experts en el tema, Tota Blues! Una molt bona manera de començar la setmana, deixant sortir tot el blues que porteu a dins, i deixant entrar la cervesa artesana i els pintxos del Craft!

Dimarts

Dimarts 9, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 9, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 9, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 9, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!
ATENCIÓ: aquesta setmana us acompanyarà el trio Mr. Shingles.

Dimecres

Dimecres 10, 21h - Jam session al Bar de l'Ateneu
El Bar de l'Ateneu de Cerdanyola també s'apunta a l'extens circuit de jams de blues, i cada dimecres reunirà la Merchán & Mas Blues Band (Professor Merchán, Agustí Mas i Gastón Aguirre) perquè us acompanyin amb el seu i el vostre blues!

Dimecres 10, 21h - Micro obert amb Giunta al Beat Clot
Els dimecres teniu sessió de micro obert al Beat Clot, coordinades per Giunta, perquè deixeu sortir tota la música que porteu a dins! Evidentment, si hi ha en Giunta pel mig, no hi faltarà el blues...

Dimecres 10, 22.30h - Virginia & The Woolfs al Harlem Jazz Club
Virginia & The Woolfs és una banda de Barcelona, formada per músics de diferents països i especialitzada en el blues i el soul dels anys 50, 60 i 70. Dimecres els podeu veure en acció al Harlem Jazz Club


Dijous


Dijous 11, 19h - Cicle "Black in the UK" a la Biblioteca Vallcarca
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per al maig i el juny un interessant cicle de conferències sobre la infuència de la música negra en la música feta al Regne Unit. Aquest dijous coneixereu "Els fills blancs del blues (volum 2)", amb la professora de música i historiadora de l'art Teresa Torres!

Dijous 11, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) passa als dijous la seva jam session setmanal, dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola.

Dijous 11, 20h - Tota Blues Duo a l'Ultramarinos
L'Ultramarinos (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb uns experts en el tema, Tota Blues Duo! A gaudir! 

Dijous 11, 20h - The Big Jamboree al St. Q Black
El St. Q Black és un cicle de concerts de música negra que es celebra a Sant Cugat de l'11 de maig al 4 de juny, i aquest dijous s'estrena amb una banda que us farà moure des de la primera nota, The Big Jamboree!

Dijous 11, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"! 

Dijous 11, 21h - Susana Sheiman & Crazy Trio al Cafè Vienès
Si voleu passar la nit de dijous a ritme de jazz i swing, teniu una cita a El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster), perquè allà hi trobareu Susana Sheiman & Crazy Trio, uns experts en el tema!

Dijous 11, 21h - The Crooner al Gatzara
El Gatzara (Canet de Mar) us ha preparat una sessió de blues, rock, swing i altres ritmes amb The Crooner!

Dijous 11, 21.30h - La Teoría del Taburete al De Mataró a Las Vegas
El local De Mataró a Las Vegas (Mataró) rep aquest dijous La Teoría del Taburete, un gran trio que combina classe i feeling en la seva personal manera d'interpretar el blues!

Dijous 11, 22h - Giunta al Beat Clot
Aquest dijous, al Beat Clot (BCN), podeu veure en acció en Giunta (també conegut com a Deadthumb Bastard), un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors...  


Dijous 11, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra!

Dijous 11, 22h - Wax & Boogie al Believe Bar Club
El Believe Bar Club (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues i boogie amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie

Dijous 11, 23h - Atomic Leopards al Hard Rock
El Hard Rock de Barcelona rep aquest dijous els Atomic Leopards, que us faran moure al ritme del seu rockabilly i rhythm'n'blues! 

Divendres   

Divendres 12, 21h - Tori Sparks Trio a L'Oncle Jack
Si voleu començar el cap de setmana amb una interessant combinació de rock, blues i whiskey, aquest divendres teniu una cita amb Tori Sparks a L'Oncle Jack (L'Hospitalet)!

Divendres 12, 22.30h - Snail Juice Band a les Nits de Capibola
Aquest divendres, al Casal de Barri Prosperitat (BCN), teniu una nova edició de les Nits de Capibola Blues, i aquesta vegada els protagonistes són els membres d'Snail Juice Band, banda formada per alumnes de l'Escola de Blues
ATENCIÓ: per raons de salut, Snail Juice Band no pot actuar aquest divendres, i la substituirà una altra banda sorgida de l'Escola: The Company Store

Divendres 12, 23h - Just For Funk al Harlem
El Harlem Jazz Club us ha preparat una bona sessió de funk i groove amb Just For Funk, una banda formada per músics de diferents països que us faran ballar al ritme de la música negra!  

Divendres 12, 23h - Jam session al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN) us ha preparat una nit de divendres molt intensa de blues-rock, amb la jam coordinada per en Larry Smith!

Divendres 12, 23.30h - Mr. Shingles a El Paraigua
Una bona manera de començar el cap de setmana és amb el blues en directe del trio Mr. Shingles, i aquest divendres ho podeu comprovar vosaltres mateixos a El Paraigua!

Dissabte


Dissabte 13, 12.30h - Atomic Leopards al Xarrup
Si voleu fer el vermut de dissabte a ritme de rockabilly i rhythm'n'blues, teniu una cita amb els Atomic Leopards al Xarrup de Pals!

Dissabte 13, 13h - Dani Roto al Bar Makinavaja
El Bar Makinavaja (BCN) us ha preparat un bon vermut amb el blues en castellà d'en Dani Roto. Una bona opció per començar el cap de setmana!


Dissabte 13, 19.30h - Bernat Font al Centre Moral de Gràcia
Aquest dissabte, al Centre Moral de Gràcia (BCN), podeu gaudir amb la música en directe d'un dels grans pianistes de blues de casa nostra i la seva formació, el Bernat Font Trio! I ara presenta nou disc!

Dissabte 13, 20h - A Contra Blues al Butifarrasound Festival
El Butifarrasound és un festival organitzat per l'Agrupament Escolta de Sant Feliu de Llobregat, i enla programació d'aquest dissabte hi trobareu una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Podeu gaudir del seu espectacle metre gaudiu d'una bona botifarrada!

Dissabte 13, 20.30h - Marc Ferrer Trio al Honky Tonk
El Marc Ferrer Trio torna aquest dissabte al Honky Tonk i us presentaran el seu nou disc, ple de bon blues i jazz!

Dissabte 13, 21h - Blues In The Box al Beat Clot
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època, i d'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box". Aquest dissabte podeu veure'l en acció al Beat Clot (BCN).

Dissabte 13, 21h - Blanck al Riff Rock Bar
El Riff Rock Bar (BCN) rep dissabte la formació d'en Blanck, i amb ells gaudireu d'una bona sessió de música en directe a ritme de flok, country i blues!

Dissabte 13, 22.30h - Cat Blues a Cal Balsach
L'Edifici Cal Balsach (Sabadell) rep dissabte la banda Cat Blues, que combina versions de clàssics del gènere amb adaptacions al català, i que té a la veu la Montse Llaràs (va ser la cantant de la històrica banda Bars)!

Dissabte 13, 23.30h - Wax & Boogie a El Paraigua
Aquest dissabte, a El Paraigua, podeu veure en acció una formació de casa nostra que us farà gaudir d'una bona sessió de blues i boogie. Ells són Wax & Boogie!


Diumenge 


Diumenge 14, 12h - The Crooner a la Bodega Xarel·lo
La Bodega Xarel·lo (Mollerussa) comença aquest diumenge la temporada de concerts, i el primer vermut musical anirà a càrrec de The Crooner! Blues, swing, rock i molt mé per gaudir de l'aperitiu!

Diumenge 14, 12h - Andreu Martínez a la Fira Literal
Aquest diumenge podeu gaudir de la combinació personal de blues, jazz, rock i pop de l'Andreu Martínez, a la Fira Literal de Barcelona!

Diumenge 14, 12.45h - Joan Vinyals al Ruta 66
El Ruta 66 (BCN) us ha preparat un bon vermut musical amb un gran músic de casa nostra, en Joan Vinyals! Us espera una bona sessió de música "desendollada" on segur que no hi faltarà el blues!

Diumenge 14, 13h - Lluís Coloma al Merbeyé
Aquest diumenge podeu fer el vermut a l'històric Merbeyé del Tibidabo, i gaudint del blues i el boogie del Lluís Coloma! 

Diumenge 14, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…


Diumenge 14, 19h - A Contra Blues al Traska Truska
El Traska Truska (Molins de Rei) us proposa acabar la setmana amb una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! A gaudir!

Diumenge 14, 20.30h - Lluís Coloma & Blas Picón al Honky Tonk
El Honky Tonk rep diumenge un dels duos habituals de la sala, Lluís Coloma & Blas Picón, i amb ells gaudireu d'una bona sessió de blues i bon rotllo!

Diumenge 14, 20.30h - Jam session al Sunset Jazz Club
El Sunset Jazz Club (Girona) us ofereix el segon diumenge de cada mes una bona jam de blues, soul i funk coordinada per la Banda de la Impremta. A gaudir!


Diumenge 14, 20.30h - Jam session (més concert) al Rocksound
Si voleu acabar la setmana amb una bona jam de blues, aquest diumenge teniu la del Rocksound, coordinada per Tota Blues! I abans podeu gaudir amb la música d'arrel nord-americana del gran Jim Lauderdale!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment