Monday, May 29, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 29 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

VÍCTOR PUERTAS & CHINO A THE COLLECTIVE!
ArtsUp us ha preparat una gran sessió de blues acústic per a aquest dimecres, on podeu veure junts dos dels grans bluesmen de casa nostra, en Víctor Puertas i en Chino!
La cita és a la galeria The Collective.
Dimecres 31, 20.30h - Víctor Puertas & Chino a The Collective (BCN)

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el maig i el juny en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana el protagonisme és per a un tribut a la mítica Bessie Smith, a càrrec de Laia Porta & Marc Ferrer Trio!
Divendres 2, 18h - Laia Porta & Marc Ferrer Trio al MEAM (BCN)

CORCS + SERGI ESTELLA A L'ALMODOBAR BLACKSTAGE DE BLACKCELONA!
Blackcelona és una plataforma de comunicació i promoció de la música negra de Barcelona, i una de les diverses activitats que organitza és l'Almodobar Blackstage (concerts).
Aquest divendres els protagonistes són el duo Corcs, i el seu repertori ple de soul, ska, surf, rhythm'n'blues..., i el guitarrista Sergi Estella, en format d'home-orquestra i a ritme de blues-rock!
Divendres 2, 21.30h - Corcs + Sergi Estella a l'Almodobar (BCN)

KENNY "BLUES BOSS" WAYNE A CATALUNYA!
Aquesta setmana ens torna a visitar un gran bluesman americà, en Kenny "Blues Boss" Wayne!
Aquest pianista i cantant nascut a San Francisco, té el reconeixement de la crítica especialitzada, i acostuma a fer concerts per tot el món acompanyat per bandes locals dels països que visita. En aquesta ocasió compartirà escenari amb Jose Luis Pardo i la Tota Blues Band.
Aprofiteu les 2 ocasions que teniu per gaudir de blues "made in USA"!
Dissabte 3, 20 i 22h - Jamboree (BCN)
Diumenge 4, 21.30h - El Casal (Amer)

MR. SIPP AL RAZZMATAZZ!
Aquest diumenge, al Razzmatazz 3, podeu veure en acció un gran vocalista, compositor, músic, productor i animador de blues americà, Mr. Sipp!
Des de que va començar a tocar la guitarra als 6 anys, a la seva ciutat natal de McComb (Mississippi), Mr. Sipp no ha parat de treballar en el blues i de fer gires diferents països, i ara ens visita per compartir una gran nit de blues!
Diumenge 4, 20.30h - Mr. Sipp al Razzmatazz (BCN)


__________________________


Dilluns

Dilluns 29, 20.30h - Jam session al Craft Barcelona
Cada dilluns teniu la jam del Craft Barcelona, coordinada per uns autèntics experts en el tema, Tota Blues! Una molt bona manera de començar la setmana, deixant sortir tot el blues que porteu a dins, i deixant entrar la cervesa artesana i els pintxos del Craft!

Dimarts

Dimarts 30, 18h - Big Mama al Palau de la Generalitat
Aquest dimarts, a l'auditori del Palau de la Generalitat, es celebra un acte institucional de l'Institut Català de les Dones, i allà hi serà present el blues en directe de la Big Mama! Blueswomen power!

Dimarts 30, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 30, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 30, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 30, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 31, 21h - Jam session al Bar de l'Ateneu
El Bar de l'Ateneu de Cerdanyola també s'apunta a l'extens circuit de jams de blues, i cada dimecres reunirà la Merchán & Mas Blues Band (Professor Merchán, Agustí Mas i Gastón Aguirre) perquè us acompanyin amb el seu i el vostre blues!

Dimecres 31, 21h - Triple Treat al Milano Cocktail Bar 
El Milano Cocktail Bar rep aquest dimecres el trio Triple Treat, que us farà gaudir d'una gran sessió de jazz i swing. Gaudireu el triple!


Dimecres 31, 21h - Micro obert amb Giunta al Beat Clot
Els dimecres teniu sessió de micro obert al Beat Clot, coordinades per Giunta, perquè deixeu sortir tota la música que porteu a dins! Evidentment, si hi ha en Giunta pel mig, no hi faltarà el blues...

Dimecres 31, 22.30h - Virginia & The Woolfs al Harlem Jazz Club
Virginia & The Woolfs és una banda de Barcelona, formada per músics de diferents països i especialitzada en el blues i el soul dels anys 50, 60 i 70. Dimecres els podeu veure en acció al Harlem Jazz Club


Dijous


Dijous 1, 19h - Cicle "Black in the UK" a la Biblioteca Vallcarca
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per al maig i el juny un interessant cicle de conferències sobre la infuència de la música negra en la música feta al Regne Unit. Aquest dijous coneixereu "L'eco del dub en l'electrònica de ball", amb l'historiador de l'art i DJ Francesc Xavier Riembau!

Dijous 1, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) passa als dijous la seva jam session setmanal, dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola.

Dijous 1, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"!

Dijous 1, 20h - Jam acústica a L'Oncle Jack
L'Oncle Jack és un petit "temple" dedicat al Jack Daniel's que podeu trobar a L'Hospitalet. Això segur que ja és un bon motiu per fer-li una visita, però també en teniu un altre cada primer dijous de mes, una jam de blues acústic! La jam està coordinada per uns experts en el tema, la banda d'en Mike Shannon, o sigui que teniu tots els ingredients per gaudir d'una bona estona de blues en directe! 
 


Dijous 1, 21h - Marc Ferrer Trio al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep dijous el Marc Ferrer Trio, una formació que us farà gaudir d'una bona sessió de blues i jazz! 


Dijous 1, 21h - Augie Burr & The ETB Barcelona al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us proposa passar una estona amb el Rei... del Rock'n'Roll! I uns dels especialistes en la música d'Elvis són Augie Burr & The ETB Barcelona, cosa que podeu comprovar des de la primera nota!


Dijous 1, 21h - Danny's Choice al New Underground
Danny's Choice és una formació de joves músics que combinen el folk irlandès i americà amb el swing i el blues, i aquest dijous els podeu veure en acció al New Underground (BCN)!


Dijous 1, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra!

Dijous 1, 22h - Wax & Boogie al Jazzman
Aquest dijous, al JazzMan (BCN), podeu veure en acció
Wax & Boogie, que us oferiran una bona sessió de blues i boogie!

Dijous 1, 23h - Reckless al Bluesman Cocktail Bar
El Bluesman Cocktail Bar (Hotel Palace, BCN) us ha preparat una "temerària" sessió de "blues power" amb els Reckless!

Divendres   

Divendres 2, 20 i 22h - The Black Barbies al Jamboree
Aquest divendres, al Jamboree, podeu gaudir d'una interessant proposta que barreja soul, funk, jazz i rhythm'n'blues: The Black Barbies!

Divendres 2, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest divendres els podeu veure al Milano Cocktail Bar!


Divendres 2, 21.30h - Tom Savage Gumbo Combo a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll (BCN) rep divendres la formació d'un jove músic anglès, Tom Savage Gumbo Combo, i amb ells gaudireu d'una bona sessió de blues, country i rockabilly!

Divendres 2, 21.30h - Pexsom Blues a Mas Renart
Pexsom Blues us oferirà un homenatge al mític Elvis, amb un repàs a algun dels seus grans temes. La cita és divendres a Mas Renart (Mollet de Peralada)!  


Divendres 2, 21.30h - Waltrapa & The Cashmakers al Bar Munic
Aquest divendres podeu començar el cap de setmana a ritme de Texas blues amb uns experts en el tema, Waltrapa & The Cashmakers! Aquest power trio combina el Texas blues, amb el rhythm'n'blues i el rock'n'roll, i us faran gaudir d'una gran nit de blues al Bar Munic (Palafrugell)!


Divendres 2, 22h - Alan Pardo & Lluís Souto al Pla de l'Os
El restaurant Pla de l'Os (Seva) us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb un gran músic de casa nostra i un bufallaunes malalt de blues, Alan Pardo & Lluís Souto! I, a més, podeu gaudir d'un bon sopar!  


Divendres 2, 22h - Andreu Martínez a l'Orfeó Catalonia
L'Orfeó Catalonia (Cornellà) us ofereix un bon concert aquest divendres amb l'Andreu Martínez Band, la formació encapçalada per aquest gran músic de casa nostra!  


Divendres 2, 22h - Johnny Big Stone & Sweet Marta al cicle Cultura a la Fresca
El cicle Cultura a la Fresca de La Secuita rep divendres Johnny Big Stone & Sweet Marta, que us faran gaudir amb el seu blues acústic!

Divendres 2, 22.30h - MADS a The Cavern
MADS és un potent quartet de rock'n'blues, i aquest dissabte els podeu veure en acció a la sala The Cavern de Terrassa. The blues-rock madness, baby!


Divendres 2, 23h - Red Mosquitos al Jazzpetit
Aquest divendres teniu una nova oportunitat per gaudir en directe dels Red Mosquitos, la formació del gran guitarrista Agustí Mas, on està acompanyat per dos dels germans Planells (l'Oriol i el Joan Pere) i pel Nacho Olivar. Tots plegats experimenten amb el blues-rock al més pur estil dels anys 60 i 70, com podreu comprovar al Jazzpetit (BCN).

Divendres 2, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió estaran acompanyats per una secció de vents, i tots plegats aconseguiran fer-vos aixecar de la cadira per ballar al seu ritme!
 


Divendres 2, 23h - Jam session al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN) us ha preparat una nit de divendres molt intensa de blues-rock, amb la jam coordinada per en Larry Smith!

Divendres 2, 23.30h - Blues Captain a El Paraigua
El Paraigua, una cocteleria històrica del centre de Barcelona,
us ha preparat una bona sessió de blues-rock amb un power trio de Sabadell, Blues Captain!
 


Dissabte


Dissabte 3, 12.30h - Tota Blues Trio a La Sedeta
Aquest dissabte acaba el XIV Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, amb un bon vermut a ritme de bon blues acústic a càrrec de Tota Blues Trio!

Dissabte 3, 12.30h - Johnny Big Stone & Sweet Marta al Cafè Clàssic
Johnny Big Stone & Sweet Marta seran aquest dissabte a Deltebre, i podreu fer el vermut amb ells i el seu blues acústic! La cita és al Cafè Clàssic.
ATENCIÓ: cancel·lat.

Dissabte 3, 12.30h - Atomic Leopards a Cerveses Les Clandestines
Si voleu gaudir de bona cervesa i bon rockabilly i rhythm'n'blues, aquest dissabte teniu una cita amb els Atomic Leopards a Cerveses Les Clandestines (Montferri)!

Dissabte 3, 17.30h - The Crooner al Xiringuito Hidalgo
Aquest diumenge, al Xiringuito Hidalgo (Pineda de Mar), podeu fer una sobretaula musical amb The Crooner! Blues, swing, rock i molt més!

Dissabte 3, 18.30h - Marc Ferrer Trio al Disco 100
Aquest dissabte teniu una cita a la botiga Disco 100, per gaudir en directe del jazz i el blues amb una formació que domina el tema, el Marc Ferrer Trio!

Dissabte 3, 20.30h - Blas Picón & Oscar Rabadán al Honky Tonk
Blas Picón & Oscar Rabadán seran aquest dissabte al Honky Tonk, per fer-vos gaudir d'una gran sessió de blues acústic!

Dissabte 3, 21h - Lluís Coloma Trio & Balta Bordoy al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar rep dissabte el Lluís Coloma Trio, que estarà acompanyat pel guitarrista mallorquí Balta Bordoy, i amb ells gaudireu d'una gran sessió de blues i boogie! 


Dissabte 3, 21h - Tòfol Martìnez & Little Jordi al Camping Sant Pol
Si voleu gaudir d'una bona sessió de blues en petit format, aquest dissabte teniu una molt bona opció al Camping Sant Pol (Sant Feliu de Guíxols), amb Tòfol Martínez & Little Jordi!

Dissabte 3, 21.30h - Blueroomess a El Cafè Rock&Roll
El Cafè Rock&Roll (BCN) us ha preparat una interessant sessió a ritme
de blues, rock, folk i jazz amb els Blueroomess!
   


Dissabte 3, 22h - Johnny Big Stone & Sweet Marta a La Cantonada
Johnny Big Stone & Sweet Marta seran dissabte a La Cantonada (Tarragona), i us faran gaudir amb el seu blues acústic!

Dissabte 3, 22h - Big Mama al Balneari Vichy Catalán
Aquest dissabte podeu gaudir d'un bon concert amb una de les grans blueswomen de casa nostra, Big Mama, a un lloc especial, el Balneari Vichy Catalán. Això és salut i blues! 

Dissabte 3, 23h - Atomic Leopars a El Cau
Si voleu passar la nit a ritme de rockabilly i rhythm'n'blues, aquest dissabte teniu una cita amb els Atomic Leopards a la sala El Cau (Tarragona)! 

Diumenge 


Diumenge 4, 12h - The Crooner al Bar July
El Bar July de Fondarella, us ha preparat un vermut a ritme de blues, swing i rock amb The Crooner. Bon profit!

Diumenge 4, 12.30h - Big Mama & Sister Marion a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un gran duo que us farà gaudir de bon blues, Big Mama & Sister Marion!

Diumenge 4, 13h - Lluís Coloma al Merbeyé
Aquest diumenge podeu fer el vermut a l'històric Merbeyé del Tibidabo, i gaudint del blues i el boogie del Lluís Coloma! 

Diumenge 4, 13h - Guardafuegos al Bar Lips
Aquest diumenge, al Bar Lips (BCN) i mentre feu el vermut, podeu veure en acció la banda Guardafuegos, una formació nascuda l'any passat i que fa un rock que té molt presents les seves arrels (country, folk i blues).


Diumenge 4, 13h - Blues In The Box a la Bodega La Clau
Leo Cayuela és un músic que porta anys explorant diferents estils de música negra, i que des de fa un temps està centrat en el blues primitiu dels anys 30. El que destaca d'aquest apropament al blues és que utilitza una cigar box guitar, és a dir una guitarra feta per ell mateix amb una caixa de cigars, com també van fer alguns dels bluesmen d'aquella època, i d'aquí ve el nom del seu espectacle, "Blues in the box".
Aquest diumenge podeu veure'l en acció a la Bodega La Clau (BCN), mentre feu el vermut!
 


Diumenge 4, 17h - The Crooner al Xiringuito Hidalgo
Aquest diumenge, al Xiringuito Hidalgo (Pineda de Mar), podeu fer una sobretaula musical amb The Crooner! Blues, swing, rock i molt més!


Diumenge 4, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…


Diumenge 4, 19h - Chino Swingslide al St. Q Black
Aquest diumenge acaba el festival de música negra St. Q Black (Sant Cugat) amb una bona dosi de swing'n'blues a càrrec d'un expert en el tema, Chino Swingslide

Diumenge 4, 20h - Even Blues a l'Esclat de Tapes
Si voleu acabar la setmana amb una selecció de bon swing i blues, acompanyat de bones tapes, aquest diumenge teniu una cita a l'Esclat de Tapes (Vilanova de Bellpuig), amb Even Blues!

Diumenge 4, 20.30h - Lluís Coloma & Balta Bordoy al Honky Tonk
El Honky Tonk rep diumenge un duo de grans músic, Lluís Coloma & Balta Bordoy, i amb ells acabareu la setmana a ritme de bon blues i boogie!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment