Monday, May 15, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana del 15 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

TXELL SUST & AUGUST THARRATS TRIO PRESENTEN DISC A EL MOLINO!
Aquest dimarts Txell Sust & August Tharrats Trio presenten el seu nou disc, "Jazz Nature", a una històrica sala de Barcelona, El Molino!
Una bona oportunitat per gaudir en directe d'aquesta reconeguda formació de casa nostra, i de la seva combinació elegant i amb classe de jazz, blues i swing!
Dimarts 16, 21.30h - Txell Sust & August Tharrats Trio a El Molino (BCN)

MALACARA & WILSON BAND PRESENTA NOU DISC A L'FNAC EL TRIANGLE!
Malacara & Wilson Band ja tenen a punt el seu nou disc, "Summer Camp Blues", i aquest dimecres el presenten a l'FNAC El Triangle.
Aquest nou treball de la banda està format per composicions pròpies que segueixen "viatjant" per la música d'arrel nord-americana, a ritme de blues, country i folk, i aquest dimecres podeu comprovar com sona en directe! 
Dimecres 17, 19h - Malacara & Wilson Band a l'FNAC El Triangle (BCN)

OSCAR LINARES A CATALUNYA!
Aquesta setmana teniu 3 oportunitats per gaudir del blues acústic d'un gran bluesman que ens visita des de Madrid, l'Oscar Linares!
La veu i la guitarra d'Óscar (nascut a Olot) estaran acompanyades per l'harmònica del Víctor Barceló i la guitarra del Miquel Grifell, i la veu de la Virginia Rubio, i tots plegats us portaran de viatge des de les primeres gravacions de blues fins al blues dels anys 50, passant per diferents estils d'aquest gènere.
Prepareu-vos per sentir el blues!
Dijous 18, 19.30h - Jazzman (BCN)
Divendres 19, h - Casa Cultural de Andalucía de La Garrotxa (Olot)
Dissabte 20, 20.30h - Honky Tonk (BCN)
Diumenge 21, 13h - Craft (BCN)

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el maig i el juny en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana el protagonisme és per a un trio que us farà gaudir d'un repertori variat, on pdeu trobar temes de l'Amèrica profunda i clàssics de la música del segle XX. Ells són Clara Pagán, Hector Martín i Pasto Martí, i es fan dir Fulgurita!
Divendres 19, 18h - Fulgurita al MEAM (BCN)

DOBLE CITA AMB THE BLUES PRISONERS! 
Aquesta setmana The Blues Prisoners tornen a fer el doblet de sortides del seu "zulo", jugant-se el tipus per compartir el seu blues presidiari amb el personal.
Divendres tornen a La Llúpola, un local especialitzat en la cervesa artesana que ja els ha acollit en diverses ocasions, i que s'arrisca novament a amagar una estona els dos fugitius.
Dissabte s'amagaran per primer cop al Restaurant Les Forques de La Sentiu de Sió, i la policia d'aquesta població de la Noguera ja està en alerta màxima per l'arribada dels dos pròfugs...
Divendres 19, 21h - La Llúpola (Granollers)
Dissabte 20, 22h - Les Forques (La Sentiu de Sió)

LOS GUMBO A BARCELONA!
Aquesta setmana tindrem per Barcelona Los Gumbo, un gran duo de blues de Canarias que us farà gaudir amb la seva barreja de diferents "sabors" del blues!
Teniu 2 ocasions per "tastar-los", bon profit!
Divendres 19, 23h - Craft Barcelona
Diumenge 21, 21h - amb Wax & Boogie al Milano Cocktail Bar

6è XUKLIS FESTIVAL!
El rock i el blues tornen a implicar-se en l'ajuda als qui més ho necessiten, en aquesta ocasió col·laborant en el 6è Xuklis Festival que es celebra aquest dissabte al barri de Montbau (BCN).
L'objectiu del festival és obtenir diners per a la Casa dels Xuklis, una residència de famílies de nens amb tractament per càncer, gestionada per l'associació Afanoc.
El rock, el blues i el funk l'hi posaran la Monturiol's Band (formada per alumnes de l'institut del barri), A Contra Blues, Santo Machango, Fundación Tony Manero i Smoking Stones!
Tots a col·laborar... i a disfrutar!
Dissabte 20, 19h - 6è Xuklis Festival al barri de Montbau (BCN)

KEITH DUNN A LA IGUANA!
Aquesta setmana podeu tornar a veure en acció un gran harmonicista americà, en Keith Dunn!
Nascut a Boston (i actualment resident als Països Baixos), en Keith Dunn porta més de 30 anys de carrera i ha col·laborat amb figures mítiques del blues com Big Walter, James Cotton, Hubert Sumlin, Jimmy Rogers...
Fa uns mesos ja ens va visitar, i ara teniu una nova oportunitat de veure'l en directe a La Iguana, ben acompanyat per en Balta Bordoy!
Dissabte 20, 20h - Keith Dunn & Balta Bordoy a La Iguana (BCN)

PRESENTACIÓ DEL NOU DUO HOBO'S BLUES A L'ONCLE JACK!
Aquest dissabte podeu ser testimonis del "naixement" d'un nou duo de blues a casa nostra, Hobo's Blues!
Joan Ventosa (piano) i Luis Ruiz (veu i guitarra) uneixen la seva experiència per retre homenatge a grans bluesmen, amb versions intimistes de les seves cançons.
La cita és a L'Oncle Jack, un petit "temple" dedicat al Jack Daniel's, i allà podreu brindar amb un bon whisky pel "nounat"!
Dissabte 20, 20h - Hobo's Blues a L'Oncle Jack (L'Hospitalet)

CONCERT SOLIDARI A SANTA COLOMA!
Santako Blues continua amb la seva intensa tasca organitzant activitats de blues, aquesta vegada amb un concert solidari per recaptar fons per al Casal d'Infants del Raval.
Es tracta d'una barbacoa i un concert doble de swing i blues, amb Carrie Lewis & The Heavenly Swingtet i Mr. Sixty, i també amb una sessió de ball swing a càrrec de Swing Maniacs.
Una bona manera d'ajudar els que més ho necessiten, al mateix temps que gaudiu del blues en directe!
La cita és al Complex Esportiu Torribera.
Dissabte 20, 21h - Concert solidari al Complex Esportiu Torribera (Santa Coloma)


__________________________


Dilluns

Dilluns 15, 20.30h - Jam session al Craft Barcelona
Cada dilluns teniu la jam del Craft Barcelona, coordinada per uns autèntics experts en el tema, Tota Blues! Una molt bona manera de començar la setmana, deixant sortir tot el blues que porteu a dins, i deixant entrar la cervesa artesana i els pintxos del Craft!

Dilluns 15, 21h - Lluís Coloma Trio al Milano Cocktail Bar
Una bona manera de començar la setmana és amb blues i boogie en directe, i això és el que teniu aquest dilluns al Milano Cocktail Bar, amb el Lluís Coloma Trio!

Dimarts

Dimarts 16, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 16, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 16, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 16, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Aquesta setmana Mr. Shingles són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 17, 21h - Jam session al Bar de l'Ateneu
El Bar de l'Ateneu de Cerdanyola també s'apunta a l'extens circuit de jams de blues, i cada dimecres reunirà la Merchán & Mas Blues Band (Professor Merchán, Agustí Mas i Gastón Aguirre) perquè us acompanyin amb el seu i el vostre blues!

Dimecres 17, 21h - Micro obert amb Giunta al Beat Clot
Els dimecres teniu sessió de micro obert al Beat Clot, coordinades per Giunta, perquè deixeu sortir tota la música que porteu a dins! Evidentment, si hi ha en Giunta pel mig, no hi faltarà el blues...

Dimecres 17, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a l'Ultramarinos
L'Ultramarinos (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb uns experts en el tema, Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir!

Dimecres 17, 21h - The Ramblers & Jonathan Herrero al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una bona sessió de blues per al dimecres amb The Ramblers, és a dir: Fernando Tejero, Matías Míguez i Anton Jarl!
I en aquesta ocasió amb un convidat especial, en Jonathan Herrero (cantant d'A Contra Blues)!

Dimecres 17, 22.30h - Tom Savage Gumbo Combo al Harlem Jazz Club
El Harlem Jazz Club, rep dimecres la formació d'un jove músic anglès, Tom Savage Gumbo Combo, qye us farà gaudir d'una bona sessió de blues, country i rockabilly!


Dijous


Dijous 18, 19h - Cicle "Black in the UK" a la Biblioteca Vallcarca
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per al maig i el juny un interessant cicle de conferències sobre la infuència de la música negra en la música feta al Regne Unit. Aquest dijous viatjareu "De Kingston a Briston i de l'ska al blue beat", amb l'escriptor Fernando Muñiz!

Dijous 18, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) passa als dijous la seva jam session setmanal, dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola.

Dijous 18, 20h - Cristian Moya & Carla Sunday Blue al Golferichs
El Centre Cívic Golferichs us ha preparat una bona sessió de clàssics del blues amb un duo molt interessant, el pianista Cristian Moya i la cantant Carla Sunday Blue!

Tingueu en compte que l'entrada és gratuïta però s'ha de reservar trucant al centre.

Dijous 18, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"! 

Dijous 18, 21h - Three Cool Cats al Cafè Vienès
Si voleu passar la nit de dijous a ritme de swing, teniu una cita a El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster), perquè allà hi trobareu una formació experta en el tema, Three Cool Cats!

Dijous 18, 21h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a l'Ultramarinos
L'Ultramarinos (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb uns experts en el tema, Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir!

Dijous 18, 21h - CG5 al Milano Cocktail Bar 
CG5 és el quintet d'en Cece Giannotti, i aquest dijous podeu veure'l en acció al Milano Cocktail Bar. Amb aquesta formació en Cece combina el blues amb la música alternativa i el rock, donant-li a tot plegat un ambient gairebé de banda sonora. Molt interessant!

Dijous 18, 21h - The Dry-River Stompers a l'Hotel Sant Cugat
L'Hotel Sant Cugat us ha preparat un bon concert per a aquest dijous, a càrrec de The Dry-River Stompers. Amb ells gaudireu del ritme del swing i el dixieland, per ballar sense parar! 


Dijous 18, 21.30h - The Crooner al Dau al Se7
El Dau al Se7 (Canet de Mar) us ha preparat una sessió de blues, rock, swing i altres ritmes amb The Crooner!

Dijous 18, 22h - The Big Chiefs al Sunset Jazz Club
Si voleu fer un viatge (musical) a New Orleans sense haver d'anar als Estats Units, aquest dijous teniu una cita al Sunset Jazz Club (Girona) amb The Big Chiefs (Sandra Fern, Raül-Marc Portell, Jordi Ruiz, Rubén Berengena).  

Dijous 18, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra!

Dijous 18, 22h - Wax & Boogie al Believe Bar Club
El Believe Bar Club (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues i boogie amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie!

Dijous 18, 22.30h - James White Experience a La Bodegueta
James White Experience és un dels projectes d'en Sergi Blanch, i aquest dijous podeu gaudir del seu funk energètic a La Bodegueta (Viladecans)!


Divendres   

Divendres 19, 20h - Los Routiers a El Portal dels Encants
El Portal dels Encants us ha preparat un "viatge" per les "carreteres" del country, blues i altres ritmes d'arrel nord-americans, amb uns "conductors" experts, Los Routiers!

Divendres 19, 21h - Àlex Thomas & Blubend a L'Oncle Jack
Aqyest divendres Blubend presenta els nous temes en format acustic a L'Oncle Jack (L'Hospitalet). Una bona proposta per començar bé el cap de setmana!


Divendres 19, 21h - Enma Fernández Band al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres, al Milano Cocktail Bar, podeu passar la nit gaudint d'una gran sessió de rhythm'n'blues i rock'n'roll on el protagonista és el piano de l'Enma Fernández!


Divendres 19, 21h - Atomic Leopards al Cas Romagué
Si us ve de gust una bona sessió de rockabilly i rhythm'n'blues aquest divendres, en teniu una al Cas Romagué (Sant Feliu de Guíxols) amb els Atomic Leopards!

Divendres 19, 21.30h - The Crooner al Pub La Victòria
El Pub La Victòria (Mont-roig) rep The Crooner aquest divendres, i amb ell podeu començar el cap de setmana a ritme de blues, rock, swing... i molt més!

Divendres 19, 22h - Jodie Cash Fingers a L'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona us ha preparat una bona sessió de rock'n'roll, country i blues amb Jodie Cash Fingers. Una bona manera de començar el cap de setmana!  


Divendres 19, 23h - Chino & The Big Bet al Harlem Jazz Club
Chino & The Big Bet tornen al Harlem aquest divendres, però no per dirigir una jam (com fan cada dimarts), sinó per fer-hi un concert. En aquesta ocasió estaran acompanyats per una secció de vents, i tots plegats aconseguiran fer-vos aixecar de la cadira per ballar al seu ritme!
 


Divendres 19, 23h - Jam session al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN) us ha preparat una nit de divendres molt intensa de blues-rock, amb la jam coordinada per en Larry Smith!

Divendres 19, 23h - Txus Blues & Jose Bluefingers al Jazzpetit
Una bona manera de començar el cap de setmana és amb una sessió de riure'n'blues amb els mestres del gènere, Txus Blues & Jose Bluefingers! La cita és al Jazzpetit.

Divendres 19, 23h - Hadacol's Dealers al Pilée
Si voleu passar la nit de divendres a ritme de rock'n'roll i blues, teniu una cita amb Hadacol's Dealers al Pilée (Reus)! Pura vitamina per a l'ànima! 

Divendres 19, 23.30h - Sun Street Blues a La Torre de Les Arts
La Torre de Les Arts (Montbrió) rep aquest divendres els Sun Street Blues, un quintet disposat a que gaudiu del blues i que descobriu el bluesy side of the street! 

Divendres 19, 23.30h - Alex Zayas a El Paraigua
Després d'una temporada girant per Canadà i Estats Units, l'Alex Zayas torna a Barcelona i aquest divendres us espera a El Paraigua, per compartir amb vosaltres una bona sessió de funk'n'blues!

Dissabte


Dissabte 20, 13h - Vermut solidari amb Martín J. Merino & Raül Tudón
El Punt de Trobada (BCN) celebra dissabte un vermut solidari en favor de l'AMPA del Centre d'Educació Especial L'Estel - Can Bori i, a més d'unes bones tapes, hi haurà una bona sessió de blues tradicional amb Martín J. Merino & Raül Tudón!

Dissabte 20, 18h - Chino & The Big Bet al Pedralbes Centre
Si voleu gaudir d'una bona sessió de swing'n'blues, aquest dissabte teniu una cita amb Chino & The Big Bet al Pedralbes Centre!

Dissabte 20, 20h - Mr. Keaton a la Festa Major de Prosperitat
El barri de Prosperitat de Barcelona celebra la seva festa major, i una de les activitats que hi podeu trobar és una bona sessió de funk'n'soul amb la banda Mr. Keaton! La cita és a la Pl. Àngel Pestaña.

Dissabte 20, 20h - The Chain Smokers al 1203
El 1203 de Lleida us ha preparat una nit de blues i soul, i altres estils de música negra, amb una interessant formació d'aquesta ciutat, The Chain Smokers!

Dissabte 20, 20.30h - Violetta Curry al Recinte Modernista de Sant Pau
Violetta Curry, una gran cantant de soul, jazz i funk, acompanyada per grans músics, us oferirà dissabte al vespre una bona sessió de soul i rhythm'n'blues al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau, (dins de la programació de La Nit dels Museus). 


Dissabte 20, 21h - Evil Rosebud al Craft Barcelona
Evil Rosebud és un duo especialitzat amb el rock'n'roll dels 50, sense oblidar la influència del blues i el swing, i aquest dissabte els podeu veure en acció al Craft Barcelona!  

Dissabte 20, 21h - Magnolia al Milano Cocktail Bar
Magnolia és el suggerent nom d'un dels projectes de la gran cantant Myriam Swanson, i es tracta d'un quartet de luxe amb un repertori de cantants mítiques de blues i jazz. Aquest dissabte els podeu veure al Milano Cocktail Bar


Dissabte 20, 22h - Atomic Leopards a l'Angelo's
L'Angelo's (Terrassa) rep aquest dissabte els Atomic Leopards, que us faran moure al ritme del seu rockabilly i rhythm'n'blues!
ATENCIÓ: canvi en la programació, actuarà en Sergio Marín.
 
Dissabte 20, 22h - The Crooner al Restaurant La Plaça Nova
Si voleu passar la nit de dissabte amb una sessió de blues, rock, swing i altres estils de la "família", teniu una cita amb The Crooner al restaurant La Plaça Nova de Calella. 

Dissabte 20, 23h - Lluís Coloma Trio & Julio Vallejo al Firabar
El Firabar de Cardona rep dissabte el Lluís Coloma Trio, que estarà acompanyat pel Julio Vallejo, i tots plegats us faran gaudir d'una gran sessió de blues i boogie!

Dissabte 20, 23h - Wax & Boogie al Bahari Club
El Bahari Club de Calella us ha preparat una bona sessió de blues i boogie amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie!

Dissabte 20, 23h - Larry Smith & Toni Albors al Jazzpetit
El Jazzpetit (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues-rock amb Larry Smith & Toni Albors!

Dissabte 20, 23.30h - Alex Zayas al Craft Barcelona
Aquest dissabte podeu passar la nit a ritme de funk'n'blues amb un expert en el tema, Alex Zayas! La cita és al Craft Barcelona

Dissabte 20, 23.30h - The Generation al Rock & Route 66
Si voleu passar la nit de dissabte a ritme de blues-rock, teniu una cita amb The Generation Blues Band al Rock & Route 66 (Els Hostalets)!

Diumenge 


Diumenge 21, 12.30h - Leo Cayuela & Stephane Laidet a El Portal dels Encants
El Portal dels Encants us ha preparat un bon vermut de blues amb Leo Cayuela & Stephane Laidet! Bon profit!

Diumenge 21, 12.30h - Atomics Leopards al Pariente's Bar
Si voleu fer el vermut a ritme de rockabilly i rhythm'n'blues, teniu una cita amb els Atomic Leopards al Pariente's Bar (Calafell)!

Diumenge 21, 13h - Andreu Martínez a l'Octopuss
L'Otopuss de L'Escala us ofereix la possibilitat de gaudir del vermut amb bona música en directe, i aquest diumenge eus acompanyarà un gran músic de casa nostra, l'Andreu Martínez!

Diumenge 21, 17h - The Crooner al Xiringuito Hidalgo
Aquest diumenge, al Xiringuito Hidalgo (Pineda de Mar), podeu fer una sobretaula musical amb The Crooner! Blues, swing, rock i molt més!

Diumenge 21, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…


Diumenge 21, 19.30h - Flamingo Tours a Can Rajoler
El Teatre Can Rajoler (Parets del Vallès) rep diumenge els Flamingo Tours, una formació espectacular encapçalada per la Myriam Swanson que us portarà de viatge a les profunditats del rhythm'n'blues i el rock'n'roll més salvatges!

Diumenge 21, 20.30h - Alex Zayas al Honky Tonk
Després d'una temporada girant per Canadà i Estats Units, l'Alex Zayas torna a Barcelona i aquest diumenge us espera al Honky Tonk, per acabar la setmana a ritme de funk'n'blues!


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment