Monday, May 1, 2017

Recomanacions de blues a Catalunya (setmana de l'1 de maig)

Hola amics! Aquí teniu les recomanacions de blues d’aquesta setmana. Recordeu que podeu trobar més propostes de blues a Societat de Blues de Barcelona, Bad Music Blues, La Hora del Blues, Capibola Blues i Van de Blues.

També són molt recomanables els programes de ràdio: Red Hot Blues de Ràdio Vilafant, Bad Music Radio, Hotel Blues de Ràdio Ciutat de Badalona, Just Blues de Ràdio Desvern, Crossroads Blues Radio d'El Prat Ràdio, El Corralón del Blues de Ripollet Ràdio, Va de Swing de Sants3Ràdio i T'agrada el blues? de Catalunya Ràdio (amb Quico Pi de la Serra).

Destacats de la setmana

EL MARC FERRER TRIO PRESENTA NOU DISC AL JAMBOREE!
Aquest dimarts, al Jamboree, podeu assistir a la presentació en directe del nou disc del Marc Ferrer Trio, que porta per títol "Another way".
Us espera un repertori que us portarà de New Orleans fins a Chicago, passant per Kansas City! Bon viatge!
Dimarts 2, 20 i 22h - Marc Ferrer Trio al Jamboree (BCN)

GIRA DE JIMMY BARNATÁN & THE COCOONERS!
Segur que molts de vosaltres coneixeu en Jimmy Barnatán per la seva faceta d'actor a sèries d'èxit com "Los Serrano" o "El Comisario" i pel·lícules com "Torrente" o "Muertos de risa", però en Jimmy també és escriptor i... bluesman!
Des de que als 11 anys va participar a l'òpera-rock "Los Miserables", ja no ha deixat de cantar i aquesta setmana ens torna a visitar, o sigui que teniu unes quantes oportunitats de veure'l en directe a casa nostra, acompanyat de la seva banda, The Cocooners!
Poden ser uns concerts de pel·lícula!
Dijous 4, 21h - Milano Cocktail Bar (BCN)
Divendres 5, 22h - Escola de Blues (BCN)
Diumenge 7, 12h - Societat de Blues de Rubí, a l'Espai Socio-Cultural de la CGT (Rubí)
Diumenge 7, hora per confirmar - Can Clos (La Cellera de Ter)

VERTERAMO & COSTALES A BARCELONA!
Federico Verteramo (guitarra i veu) i Jorge Costales (harmònica i veu) són dos reconeguts bluesmen argentins, i aquesta setmana ens visiten amb la seva banda per fer-nos gaudir amb el seu blues, que combina els estils de Chicago i del West Coast!
Dijous 4, 22.30h - Harlem Jazz Club
Diumenge 7, 13h - Craft Barcelona 
Diumenge 7, 20.30h - Honky Tonk

"NUESTRAS DIVAS" AL MEAM!
El cicle Friday's Blues, que La Hora del Blues organitza al MEAM (Museu Europeu d'Art Modern), es converteix durant el maig i el juny en el cicle "Nuestras divas"!
Cada divendres d'aquest dos mesos podeu veure en acció algunes de les millors cantants de casa nostra, i aquesta setmana la primera protagonista del cicle és la Big Mama, que estarà acompanyada per un altre pioner del blues a casa nostra, en Riqui Sabatés!
Divendres 5, 18h - Big Mama & Riqui Sabatés al MEAM (BCN)
ATENCIÓ: per raons de salut, la Montse no pot fer el concert, i l'actuació anirà a càrrec de Míriam Aparicio & Balta Bordoy.

EL BERNAT FONT TRIO PRESENTA NOU DISC AL JAMBOREE!
El Bernat Font Trio té nou disc al mercat, "Storytellers", i aquest divendres el presenta al Jamboree.
Aquest treball és un recull de 10 composicions pròpies i un estàndard, que us "explicaran" diverses històries i que us faran gaudir amb la música d'aquest gran trio!
Divendres 5, 20 i 22h - Bernat Font Trio al Jamboree (BCN)

JEFF ESPINOZA & FRANCISCO SIMÓN A CATALUNYA!
En Jeff Espinoza és un guitarrista, cantant i compositor americà establert a Madrid des de 1980, i sobretot és conegut per ser un dels líders de la banda Red House, juntament amb Francisco Simón, un gran guitarrista madrileny.
Ja ens han visitat altres vegades, i ara els tornem a tenir per aquí en una sèrie de concerts que us faran gaudir del seu vibrant directe!
Divendres 5, 22h - 99% Moto Bar (BCN) 
Dissabte 6, 12h - Disco 100 (BCN)
Dissabte 6, 18h - Festival benèfic Sempre Somiem 3 a Cal Ninyo (Sant Boi de Ll.)
Diumenge 7, 20h - Sala Monasterio (BCN)

XIV CICLE D'APERITIUS MUSICALS A LA SEDETA!
Aquest mes es celebra el XIV Cicle d'aperitius musicals a La Sedeta, una opció molt interessant per gaudir del bon temps, amb un bon vermut i bona música.
Els protagonistes del primer concert són els Atomic Leopards, que us oferiran una gran sessió de rockabilly i rhythm'n'blues!
Dissabte 6, 12.30h - Atomic Leopards a La Sedeta (BCN)

FESTIVAL SOLIDARI "SEMPRE SOMIEM 3"!
Cal Ninyo és el lloc on aquest dissabte podeu gaudir d'una jornada solidària amb l'escola de Niemenike (Senegal), per recaptar fons destinats a construir-hi un pou d'aigua.
L'acte està organitzat per Manuel Marín, del programa "Born to be bad" de Ràdio Sant Boi, i comptarà amb la presència de Che, Erxart & Amadeu Casas & Santi Úrsul, Albert Bello & EMMCA Gipsy Project, Blueroomess, i Jeff Espinoza & Francisco Simón!
Dissabte 6, 18h - Sempre Somiem 3 a Cal Ninyo (Sant Boi de Llobregat)

III FESTIVAL DE BLUES DE SANT BOI!
Aquest dissabte, a Les Muses de Casablanca, teniu el tercer concert del III Festival de Blues de Sant Boi, que continuarà durant diversos dies de maig.
Els protagonistes d'aquesta setmana són The Black Snakes, i us faran moure a ritme de blues, ragtime, country, folk i swing!
Dissabte 6, 21h - The Black Snakes a Les Muses (Sant Boi de Llobregat)



__________________________


Dilluns

Dilluns 1, 19h - The Crooner al Cafe Bunker
Si voleu començar el maig amb una sessió de blues, swing, rock i altres ritmes, aquest dilluns teniu una cita amb The Crooner al Cafe Bunker (Golmés)!

Dilluns 1, 20.30h - Jam session al Craft Barcelona
Cada dilluns teniu la jam del Craft Barcelona, coordinada per uns autèntics experts en el tema, Tota Blues! Una molt bona manera de començar la setmana, deixant sortir tot el blues que porteu a dins, i deixant entrar la cervesa artesana i els pintxos del Craft!

Dilluns 1, 21h - Sinead Savage & The Flytones al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar us ha preparat una gran sessió de soul'n'blues amb uns especialistes en el tema, Sinead Savage & The Flytones! Fly, baby, fly!

Dimarts

Dimarts 2, 19.45h - Jam session al JazzSí Club
La jam del dimarts al JazzSí Club (Taller de Músics) és una bona ocasió per gaudir del blues, rock, soul... i de la música en general. David Sam i la seva banda us acompanyaran, i amb ells estareu en bones mans!

Dimarts 2, 20.30h - Jam session al Jazzpetit
Els dimarts teniu jam al Jazzpetit, amb una formació veterana de casa nostra, Los Lester! A gaudir del blues amb aquests músics experts en el tema!

Dimarts 2, 21h - Jam session al Milano Cocktail Bar
Els dimarts teniu la jam Milano Cocktail Bar, coordinada per Anton Jarl i Matías Míguez, dos grans músics i uns habituals de la sala. Es tracta d'una jam centrada en el jazz i el blues, però també està oberta a altres estils.

Dimarts 2, 22.30h - Jam session al Harlem
Aquest dimarts teniu una nova cita amb la jam session del Harlem Jazz Club, un clàssic de la ciutat per gaudir d'una gran sessió de blues. Chino & The Big Bet són els encarregats de coordinar-la i de que el blues sigui de primera qualitat!

Dimecres

Dimecres 3, 20.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a l'Ultramarinos
L'Ultramarinos (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb uns experts en el tema, Johnny Big Stone & The Blues Workers! A gaudir!

Dimecres 3, 21h - Jam session al Bar de l'Ateneu
El Bar de l'Ateneu de Cerdanyola també s'apunta a l'extens circuit de jams de blues, i cada dimecres reunirà la Merchán & Mas Blues Band (Professor Merchán, Agustí Mas i Gastón Aguirre) perquè us acompanyin amb el seu i el vostre blues!

Dimecres 3, 21h - Bernat Font al Cafè de La Pedrera
El Cafè de La Pedrera us ofereix la possibilitat de gaudir de la nit de dimecres amb la música en directe d'un dels grans pianistes de blues de casa nostra, en Bernat Font!

Dimecres 3, 22.30h - Virginia & The Woolfs al Harlem Jazz Club
Virginia & The Woolfs és una banda de Barcelona, formada per músics de diferents països i especialitzada en el blues i el soul dels anys 50, 60 i 70. Dimecres els podeu veure en acció al Harlem Jazz Club


Dijous


Dijous 4, 19h - Cicle "Black in the UK" a la Biblioteca Vallcarca
La Biblioteca Vallcarca i el Penitents ha preparat per al maig i el juny un interessant cicle de conferències sobre la infuència de la música negra en la música feta al Regne Unit. Aquest dijous coneixereu "Els fills blancs del blues (volum1)", amb la professora de música i historiadora de l'art Teresa Torres!

Dijous 4, 20h - Jam session de l'Escola de Blues
L'Escola de Blues de Barcelona (situada al Poble Espanyol) passa als dijous la seva jam session setmanal, dirigida per professors de l'escola i amb un protagonisme destacat per als alumnes, els joves valors del blues de casa nostra. Cal inscripció prèvia a secretaria@escolablues.com, o al Facebook de l'Escola.

Dijous 4, 20.30h - Jam session al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) també té la seva jam dedicada al blues, i al rock'n'roll, i la cita és els dijous, amb Agustí Mas, Professor Merchan i Gastón Aguirre. A gaudir de la música improvisada, "tal com raja"! 

Dijous 4, 20h - Jam acústica a L'Oncle Jack
L'Oncle Jack és un petit "temple" dedicat al Jack Daniel's que podeu trobar a L'Hospitalet. Això segur que ja és un bon motiu per fer-li una visita, però també en teniu un altre cada primer dijous de mes, una jam de blues acústic! La jam està coordinada per uns experts en el tema, la banda d'en Mike Shannon, o sigui que teniu tots els ingredients per gaudir d'una bona estona de blues en directe! 
 


Dijous 4, 21h - Miquel Roldán Swingtet al Cafè Vienès 
El Cafè Vienès (Hotel Casa Fuster) rep aquest dijous el Miquel Roldán Swingtet, una bona banda encapçalada per aquest jove cantant, que us oferirà una gran sessió de swing a l'estil dels grans crooners americans.

Dijous 4, 21.30h - Alan Pardo & Lluís Souto al Jovi
El restaurant Jovi de La Garriga us ha preparat una bona sessió de blues acústic amb un gran músic de casa nostra i un bufallaunes malalt de blues, Alan Pardo & Lluís Souto! I, a més, podeu gaudir d'un bon sopar!

Dijous 4, 22h - Jam session al Pipa Club
Aquest dijous teniu una cita amb la jam session del Barcelona Pipa Club! Cada setmana podeu compartir escenari amb alguns dels grans músics de blues de casa nostra!

Dijous 4, 22h - Giunta al Beat Clot
Aquest dijous, al Beat Clot (BCN), podeu veure en acció en Giunta (també conegut com a Deadthumb Bastard), un bluesman "pura sangre" que us posarà els pèls de punta amb la intensitat i cruesa del seu blues! Per cert, corren rumors de que és un dels dos fugitius de The Blues Prisoners, però potser només són això, rumors...  


Dijous 4, 22h - Wax & Boogie al Believe Bar Club
El Believe Bar Club (BCN) us ha preparat una bona sessió de blues i boogie amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie

Divendres   

Divendres 5, 20h - The Crooner al Bar MarCoffee
Si voleu començar el cap de setmana amb blues, swing i altres ritmes, aquest divendres teniu una cita amb The Crooner al Bar MarCoffee!

Divendres 5, 20h - Jodie Cash a El Portal dels Encants
El Portal dels Encants us ha preparat una bona sessió de rock'n'roll, country i blues amb Jodie Cash. Una bona manera de començar el cap de setmana!

Divendres 5, 21h - Big Dani Pérez Organic Quartet al Milano Cocktail Bar
Aquest divendres el Milano Cocktail Bar rep el Big Dani Pérez Organic Quartet, que us posarà el ritme al cos per començar molt bé el cap de setmana! 


Divendres 5, 22h - Los Mambo Jambo + El Twanguero a l'Ateneu Popular de Nou Barris
L'Ateneu Popular de Nou Barris us ha preparat una doble sessió de rhythm'n'blues i rock amb Los Mambo Jambo i El Twanguero! A gaudir el doble!

Divendres 5, 22h - Jam Session a La Maceta
La Maceta (BCN) també s'apunta al circuit de jams de blues, i aquest divendres us n'ha preparat una amb 3 experts en el tema: Diego Zapata, Arecio Smith i Albert Escudero

Divendres 5, 22h - Tòfol Martínez Trio a l'Ateneu
El Tòfol Martínez Trio continua presentant el seu nou disc, "No panic!", i aquest divendres la cita és a l'Ateneu de Sant Just Desvern. A gaudir sense por! 

Divendres 5, 23h - Gensound al Harlem Jazz Club
Aquest divendres, al Harlem, podeu gaudir d'una bona sessió de funk i rhythm'n'blues amb la banda Gensound! 

Divendres 5, 23h - Jam session al Grizzly 72 Sports Bar
El Grizzly 72 Sports Bar (BCN) us ha preparat una nit de divendres molt intensa de blues-rock, amb la jam coordinada per en Larry Smith!

Divendres 5, 23.30h - Johnny Big Stone & The Blues Workers a El Paraigua
Una bona manera de començar el cap de setmana és amb el blues en directe de Johnny Big Stone & The Blues Workers, i aquest divendres ho podeu comprovar vosaltres mateixos a El Paraigua!

Dissabte


Dissabte 6, 13h - The Blues Prisoners al Craft Barcelona
Després d'uns dies descansant al seu "zulo", The Blues Prisoners sortiran dissabte perquè els doni una mica l'aire i la llum del sol, i aprofitaran per fer el "beermut" a un dels seus locals còmplices, el Craft Barcelona.
ATENCIÓ: la policia va descobrir els dos fugitius el dimecres a la nit, i no hi ha notícies d'un d'ells (en Sergio Giunta). Aquest dissabte el substituirà un dels seus còmplices, el gran Alan Pardo.

Dissabte 6, 13h - White Boy White a Les Clandestines
Aquest dissabte podeu fer el vermut amb bona cervesa i bon blues acústic a Les Clandestines (Montferri), amb en White Boy White!

Dissabte 6, 19.30h - Even Blues a la Festa del Comerç de Gràcia
Aquest dissabte és celebra la Festa del Comerç del barri de Gràcia, i a la Plaça Joanic hi trobareu els Even Blues que us faran gaudir amb el seu blues i rock'n'roll!

Dissabte 6, 20h - Fredy Fresquet a L'Oncle Jack
Aquest dissabte en Fredy Fresquet serà a L'Oncle Jack (L'Hospitalet) per fer-vos gaudir amb temes dels seus 3 discos, a ritme de rock i blues en acústic! 


Dissabte 6, 20.30h - Big Mama & Sister Marion al Honky Tonk
Big Mama & Sister Marion tornen aquest dissabte al Honky Tonk, i us faran gaudir d'una bona sessió de blues acústic, directe al cor!
ATENCIÓ: per raons de salut, la Montse no pot fer el concert, i l'actuació anirà a càrrec de Sister Marion & Rod Deville. 

Dissabte 6, 21h - A Contra Blues al Milano Cocktail Bar
El Milano Cocktail Bar és el lloc on aquest divendres podeu veure en acció una de les grans bandes de casa nostra, A Contra Blues! Amb ells a dalt de l'escenari pot passar qualsevol cosa, i sempre sorprenen al públic per la seva qualitat i creativitat. A disfrutar!


Dissabte 6, 21h - Sweet Marta & Cristian Poyo & Balta Bordoy al Craft Barcelona
El Craft Barcelona rep 3 grans músics de casa nostra que us oferiran una bona sessió de blues, Sweet Marta & Cristian Poyo & Balta Bordoy. Gaudireu el triple!

Dissabte 6, 21h - Hobo Blues al Cas Romagué
Hobo Blues és un duo de blues acústic de Montpellier, i aquest dissabte podeu veure'ls en acció al Cas Romagué de Sant Feliu de Guíxols! Oh, la, la!

Dissabte 6, 22h - Another Way a l'Angelo's
L'Angelo's de Terrassa comença la seva programació de concerts amb el soul, blues, pop i rock d'un duo d'aquesta ciutat, Another Way. Que sigui per molt anys!

Dissabte 6, 22h - Danny's Choice a La Sonora de Gràcia
Danny's Choice és una formació de joves músics que combinen el folk irlandès i americà amb el swing i el blues, i aquest dissabte els podeu veure en acció a La Sonora de Gràcia (BCN)!

Dissabte 6, 22.30h - Tòfol Martínez Trio al Griffin
El Tòfol Martínez Trio continua presentant el seu nou disc, "No panic!", i aquest dissabte la cita és al Griffin (Sabadell). A gaudir sense por! 

Dissabte 6, 23h - Wax & Boogie a The 1916 Irish Pub
The 1916 Irish Pub (Cerdanyola) us ha preparat una bona sessió de blues i boogie amb uns especialistes en el tema, Wax & Boogie!

Dissabte 6, 23h - Jam session a l'Associació Puentes
L'Associació Intercultural Puentes (Tarragona) us ha preparat una bona jam per al dissabte, perquè pugueu gaudir amb el blues... a dalt o a baix de l'escenari! 


Dissabte 6, 23.30h - Blues Captain a El Paraigua
Aquest dissabte, a El Paraigua, podeu veure en acció un power trio de Sabadell que us farà gaudir d'una bona sessió de blues elèctric. Ells són Blues Captain!


Dissabte 6, 23.30h - Catfingers al Craft Barcelona
Catfingers és una banda de funk, soul i blues, inspirada en l'època daurada de la discogràfica Motown (anys 60 i 70), i aquest dissabte podeu gaudir del seu directe al Craft Barcelona!

Diumenge 


Diumenge 7, 11h - Simews Shocks al Castell de Torre Baró
Aquest diumenge teniu l'últim concert del cicle de blues al Castell de Torre Baró amb la banda Simews Shocks, formada per alumnes de l'escola i per alguns antics membres de la banda Mancuso. El blues conquereix el castell!

Diumenge 7, 12h - The Crooner a Lo Xiringuito
Lo Xiringuito (Mollerussa) comença aquest diumenge la temporada de concerts, i el primer vermut musical anirà a càrrec de The Crooner! Blues, swing, rock i molt mé per gaudir de l'aperitiu!
ATENCIÓ: concert cancel·lat.

Diumenge 7, 12.30h - Sweet Marta & Cristian Moya a La Cerveseria Clandestina
L'aperitiu del diumenge és un dels petits plaers d'aquesta vida, però si el feu acompanyat de bon blues llavors ja es converteix en un dels grans plaers d'aquesta vida! Diumenge ho podeu comprovar a La Cerveseria Clandestina, amb un gran duo que us farà gaudir de bon blues, Sweet Marta & Cristian Moya!

Diumenge 7, 12.30h - 100 Blues Band a la Vermuteria La Nova
La Vermuteria La Nova de Terrassa us ha preparat un bon vermut de blues amb 100 Blues Band, que us oferirà una elèctrica sessió d'aquest estil capaç de fer vibrar al més impassible!

Diumenge 7, 12.30h - Atomic Leopards al Bau House
El Bau House de Terrassa rep diumenge els Atomic Leopards, que us faran gaudir del vermut a ritme de rockabilly i rhythm'n'blues!

Diumenge 7, 13h - The Company Store al Poble Espanyol
Aquest diumenge es celebra la Festa de la Cervesa al Poble Espanyol de Barcelona i, a més de gaudir d'aquesta beguda, també podeu veure en acció una banda formada recentment per alumnes de l'Escola de Blues: The Company Store, encapçalada per en Raül Tudón!

Diumenge 7, 13h - Swamp Preachers al Bar Lips
El Bar Lips (BCN) us ha preparat un bon vermut amb els Swamp Preachers, un potent duo que combina el blues amb el soul, el country i altres ritmes nord-americans, tot plegat amb un so pantanós... Very swampy, baby! 

Diumenge 7, 18.30h – Jam Session al JazzSí Club
La jam dels diumenges del JazzSí Club del Taller de Músics és una bona manera d'acabar la setmana, gaudint del blues i els seus "fills": rock, soul, pop…

Diumenge 7, 19h - White Boy White al Taller d'Art
El Taller d'Art (Tarragona) us proposa acabar la setmana amb una bona sessió de blues acústic a càrrec d'un expert en el tema, el bluesman americà White Boy White

Diumenge 7, 19h - La Kozmic Band al Rec On Fire
Si voleu reviure la intensitat d'un concert de la mítica Janis Joplin hi ha una banda que us pot ajudar, La Kozmic Band! Aquest tribut us aproparà a l'experiència de veure un concert d'ella, i diumenge ho podeu comprovar a la sala Rec On Fire (Igualada)!   


Salut i blues!

Lluís Souto
Malalt de blues 2.0

No comments:

Post a Comment